De moord op Julien Lahaut (20 mei 2015, Brussel) Conferentie

Belgische Vereniging voor Nieuwste Geschiedenis - Association Belge d'Histoire Contemporaine

DAV-Cover-Lahaut-20052014.inddKom en ontdek de omstandigheden van de moord op de communistische leider Julien Lahaut, samen met de drie auteurs van het pas gepubliceerde boek Wie heeft Lahaut vermoord? (Davidsfonds uitgeverij). Dit werk is het resultaat van een onderzoeksopdracht van de Senaat aan het CegeSoma. Emmanuel Gerard, Françoise Muller en Widukind De Ridder stellen de resultaten van hun diepgaand onderzoek voor op woensdag 20 mei 2015 in het CegeSoma.

Op 11 augustus 1950 wordt de eedaflegging van kroonprins Boudewijn door communisten verstoord met de beruchte kreet ‘Vive la République!’ Een week later wordt de charismatische leider van de communistische partij Julien Lahaut voor zijn huis doodgeschoten. Het is de belangrijkste politieke moord in de Belgische geschiedenis, maar ze werd nooit opgehelderd.

Wie heeft Lahaut vermoord? werpt een kritische blik op het gerechtelijke onderzoek en gaat op zoek naar nieuwe sporen. In de archieven vonden de auteurs een ‘vergeten’ archiefdocument…

Voir l’article original 134 mots de plus

Commentaire ? Question ? C'est ici !

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.